User Review
( vote)شیر فلکه برنجی
شیر فلکه برنجی : شیرالات یا والو های فلکه ای از انواع پر کاربرد شیر الات صنعتی می باشند که دارای تنوع گسترده ای هستند.قیمت شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی
تنوع این شیرالات مربوط به جنس بدنه، ساختمان و عملکرد شیرالات فلکه ای می باشد.
جنس بدنه ی این شیرالات از فلزهای مختلفی بوده که شیرفلکه برنجی از انواع مرغوب و پر مصرف این شیرالات می باشد.
شیر فلکه برنجی از لحاظ ساختار در مدل های مختلفی چون کشویی، شیر فلکه برنجی سوزنی، سوپاپی و انواع دیگر موجود می باشد.
شیر فلکه ی برنجی از لحاظ عملکرد در انواع مختلفی چون شیر فلکه برنجی دورانی، دیافراگمی، ساچمه ای، پیستونی، دروازه ای، پروانه ای و غیره موجود می باشد.
شیرالات فلکه ای برنجی برای قطع و وصل جریان، تنظیم میزان دبی جریان یافته، کنترل فشار جریان استفاده میشود و در حالت های باز و بسته، نیمه باز و نیمه بسته می توانند قرار بگیرند.
شیر فلکه ی برنجی در برندهای خوش نام و معتبر داخلی و خارجی و با استاندارد بالا توسط مراکز معتبر توزیع شده و در سایزهای مختلف از چند دهم میلی متر تا چند متر موجود می باشند.
کاربرد شیرالات نقش مهمی در تعیین سایز داشته به طوری که در پالایشگاه ها تا سایز 5 متر قابل استفاده می باشد.
برای دریافت لیست قیمت انواع شیرالات برنجی از طریق واتس اپ سایت پیغام دهید
کاربرد انواع شیر فلکه برنجی – فروشگاه شیر فلکه
بطور کلی شیرفلکه ها که وظیفه قطع و وصل و تنظیم دبی جریان سیالات را به عهده دارند دارای کاربردهای وسیع و مهمی در صنایع مختلف از جمله صنعت تاسیسات می باشند.
شیرفلکه های مکانیکی که در موتورخانه ها استفاده می شوند.
معمولاً از نوع شیرهای دروازه ای، کف فلزی و شیرهای یکطرفه، که از انواع برنجی (اتصال دنده ای) و یا چدنی(با اتصال فلنجی) در سایزهای مختلف می باشند.
شیرفلکه های مورد مصرف در موتورخانه ها از نظر سایزبندی از سایز 3/8 اینچ(شیرهای سماوری) تا سایزهای بزرگتر(بر اساس ظرفیت موتورخانه) مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع دیگر دسته بندی شیرفلکه های نیز طبق فشار کار، دمای کار و یا حتی سیال عامل موردنظر در صنعت و تاسیسات قابل تعریف می باشند.
شیرفلکه های صنعتی از نظر جنس به انواع شیرفلکه برنجی، شیرفلکه چدنی ، شیرفلکه آلومینیومی، شیرفلکه پلیمری و…تقسیم بندی می شوند.
همچنین شیرفلکه های صنعتی با توجه به سایز و جنس از نظر نوع اتصال به انواع شیرفلکه رزوه ای، شیرفلکه جوشی، شیرفلکه فلنچی، شیرفلکه جوش پلاستیک نیز تقسیم می شوند.
تقسیم بندی شیرآلات بر اساس جنس بدنه
شیرآلات صنعتی با توجه به آلیاژ ساخت و مواد به کار رفته در ساخت آنها به صورت زیر دسته بندی می شوند :
1- شیرآلات چدنی
بیشترین کاربرد سیستم های پایپینگ موتورخانه مجتمع و ساختمان ها به شیرآلات برنجی و چدنی اختصاص می یابد و شیرآلات فولادی و استیل بیشتر مصارف صنعتی و دارویی دارند ، به عنوان مثال در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی عموما از شیرآلات فولادی و در صنایع بهداشتی و دارو سازی بیشتر از شیرآلات استیل استفاده می شود.
نوع اتصال شیرآلات چدنی به صورت فلنجدار می باشد و برای اتصال هرکدام از این شیرآلات صنعتی نیاز به دو عدد فلنج جوشی می باشد .
شیرآلات برنجی از دیگر پرمصرف ترین شیرآلات صنعتی مورد استفاده در سیستم موتورخانه می باشد . اتصال شیرآلات برنجی به صورت رزوه ای بوده و اغلب شیرآلات برنجی به صورت توپیچ دندانه می شوند ، استاندارد دنده های شیرآلات برنجی به صورت NPT می باشد .
انواع شیرآلات برنجی پرمصرف
1- شیر فلکه برنجی کشویی : از این نوع شیر برای قطع و وصل جریان استفاده می شود و اصطلاحا به شیرآلات ON/OFF معروف می باشند .شیرفلکه کشویی برنجی کیز ایران از سایز های 1/2 اینچ الی 3 اینچ موجود می باشد .
2- شیر سوزنی برنجی : از شیرفلکه کشویی برای قطع و وصل جریان استفاده می شود و هنگامی که نیاز به تنظیم جریان باشد ( حالات نیمه باز شیر ) می بایست از شیر سوزنی استفاده کرد . عملکرد اصلی شیر سوزنی برای تنظیم جریان می باشد ، برند کیز ایران دارای سایزهای 1/2 اینچ الی 2 اینچ شیر سوزنی می باشد و به تازگی اقدام به تولید شیر سوزنی در سایز 2.1/2 نیز کرده است .
3- صافی برنجی : برای تمیز کردن سیال از ذرات معلق و اضافی می بایست از صافی استفاده کرد.صافی های برنجی عملیات تصفیه سیال را قبل از ورود به مناطقی که به ذرات معلق حساس هستند را انجام می دهد . موجودی صافی برنجی کیز ایران از سایز 1/2 ال 2 اینچ می باشد .
4- شیر یکطرفه برنجی : گاهی اوقات جریان سیال در مسیر عکس مسیر اصلی خود حرکت می کند که احتمال آسیب دیدن اقلام دیگر وجود دارد . در چنین شرایطی برای مقابله با عدم بازگشت جریان سیال از شیر یکطرفه استفاده می کنیم .شیر یکطرفه اجازه عبور سیال را تنها در یک جهت می دهد .
5- شیر گازی برنجی : شیر گازی برنجی از دیگر شرآلات قطع و وصل می باشد که با توجه به نوع آن می توان برای سیال آب یا گاز استفاده کرد . شیرآلات گازی از آب بندی بالایی برخوردار است .
برندهای شیرآلات برنجی موجود در بازار ایران
شیرآلات برنجی با برندهای زیادی در بازار وجود دارد اما در سایت پایپ کالا برندهای زیر موجود می باشد :
1- شیرآلات برنجی کیز ایران
2- شیرآلات برنجی سیم ایتالیا
3- شیرآلات برنجی کیتز
نکات قابل اهمیت در طراحی و ساخت شیرفلکه
۱- نیروی راه انداز وتجهیزات خاص راه اندازی
۲- ارتعاش شیرفلکه ها
۳- کاویتاسیون
۴- تاثیر در جریان
۵- میزان تحمل فشار
۶- آب بندی و موادمصرفی درآب بندها
۷- سهولت تعمیرو نگهداری و نصب وتنظیم آنها
۸- حوضچه های آرامش
شیرفلکه های موتورخانه را می توان ازنظر کاربرد به انواع زیر تقسیم بندی نمود:
۱- شیرفلکه های مسدود کننده جریان (شیرهای کشویی – بشقابی – پروانه ای)
۲- شیرفلکه های رهاکننده (شیرهای اطمینان)
۳- شیرفلکه های تنظیم دبی عبور سیال (شیرهای سوزنی – بشقابی – زاویه دار)
۴- شیرفلکه های یکطرفه (سوپاپی – دروازه ای)
۵- شیرفلکه های هواگیری (دو روزنه – تک روزنه)
شیرفلکه ها را از نظر نوع عملکرد نیز میتوان به انواع شیرفلکه مکانیکی با تنظیم دستی و یا تنظیم اتوماتیک و از نظر سیستم عملکرد به انواع شیرفلکه برقی و مکانیکی تقسیم بندی نمود.
برای دریافت لیست قیمت انواع شیرالات برنجی از طریق واتس اپ سایت پیغام دهید
انواع شیر فلکه برنجی
شیرفلکه کشویی
شیر فلکه کشویی دنده ای در صنایع تاسیساتی آب، شبکه های آبرسانی، سیستمهای آبیاری، شبکه های نفت، روغن و گازوئیل، صنایع تانکرسازی،
پنوماتیک و هیدرولیک، مواد شیمیایی و صنایع ساختمان قابل استفاده می باشد.
شیر کشویی بر اساس استاندار ملی از جنس برنج فورج پذیر تولید شده، فرم اصلی دنده ها از نوع اینچی بوده و مشخصات آن مطابق استاندارد EN ISO-228 می باشد.
در سیستم تولید به روش فورجینگ فاصله بین مولکولی تا حد ممکن کم شده و مقاومت بدنه را در آزمایشات انهدام بالا می برد، درنتیجه تحمل فشار کار افزایش می یابد به همین دلیل ما روش فورجینگ را برگزیده ایم ..
شیر فلکه سوزنی
شیرفلکه سوزنی یا گلاب والو بجای دروازه برای باز و بسنه شدن جریان اب از یک صفحه گرد یا میله مخروطی بهره میبرد.
از شیر های سوزنی برخلاف شیرفلکه های کشویی برای کنترل دبی اب بکار نمیرود.شیرفلکه های سوزنی اغلب برای کنترل شدت جریان و میزان عبور جریان استفاده میشود.
شاختار شیرفلکه سوزنی
ساختار شیر های سوزنی به این صورت است که جریان اب از سمتی وارد شده و از سمت دیگر خارج میشود و این جهت جریاان اب بر روی شیر فلکه با فلشی مسخص شده است
بر خلاف شیر های کشویی که جهت ورود و خروج اب فرقی ندارد در شیر فلکه های سوزنی چون صفحه باز و بسته کننده شیر به صورت افقی درون شیر قرارگرفته است.
باید ورودی سیال از سمتی باشد که سیال به زیر صفحه برخورد کند به حاطر همین دلیل شیر فلکه های سوزنی قابلیت تنظیم کردن سیال را دارد و برای کنترل جریان و دبی کارایی لازم را دارند .
طرز انتخاب صحيح شير مورد نياز
1- نقشه لوله كشي : انقباض و انبساط و ارتعاش لوله و تكيه گاه مناسب براي محلي كه لوله به شير اتصال مييابد بايد مورد توجه قرار گيرد و دقت لازم براي اتصالات انتهايي لولهكشي و شيرها بايد بعمل آيد.
2- نوع كاري كه شير بايد انجام دهد : كاملاً باز يا بسته – يا تنظيم سيال ، فشار و درجه حرارت در چه حد باشد، دستي يا خودكار ، كاركرد شير چه مقرراتي دارد
3– حجم شير : حجم شير بايد متناسب با لولهاي باشد كه اندازه آن با توجه به ظرفيت مايع و افت فشار انتخاب شده است.
4 – درجه حرارت و فشار
5 – مواد سازنده شير : بعضي از سيالهاي شيميايي اثر خورندگي و زنگ زدگي و رسوبات بجا ميگذارند به همين منظور آستري از ابونيت يا پلاستيك يا سراميك و يا شيشه بكار ميبرند.
مواردي كه بيشتر در ساختمان شير بكار ميرود. آلياژهاي چدن – برنز – نیکل – فولاد – مس – آلومینیوم – تيتانيوم – استنلس استیل 6- سيستم محركه راه اندازي شير مكانيكي : دستي با پيچ – هیدرولیکی – برق – هوا
شیرفلکه های یکطرفه
از شیرهای یکطرفه برای جلوگیری از بازگشت مایع یا گاز که به مقصد فرستاده شده انتقال می گردد.
دلایل استفاده از آن هم در صنایع و وسایل خانگی به شرح زیر می باشد:
در منازل: روی ورودی آب را به طرف ساختمان قرار می دهند که در صورت قطع آب مقدار آبی که در وسایل خانگی و داخل لوله ها ذخیره شده به لوله اصلی باز نگردد.
روی لوله ورودی آبگرمکن ها قرار می دهند.
بر اثر قطع آب ویا شکستن لوله در داخل ساختمان آب ذخیره شده در مخرن آبگرمکنخالی نشود. زیرا ممکن است کوره به کار ادامه دهد و باعث سوختن آبگرمکن گردد.
در پالایشگاه ها شیر یکطرفه را روی لوله خروجی تلمبه قرار می دهند که پس از انتقال مقدار لازم مواد نفتی٬ و بستن تلمبه یا خاموش شدن اضطراری تلمبه مواد ارسال شده نتواند برگردد.
زیرا در اثر برگشت علاوه بر هدر رفتن انرژی مصرف شده برای ارسال آن ممکن است طرف دریافت کننده مواد را نیز با کمبود فوری مواجه سازد از این مهمتر ممکن است فشار مایع برگشتی که از همان مسیر رفته معکوس شود و.
در نتیجه تلمبه گریز از مرکز را با سرعت فزاینده بچرخاند و سرعت آنقدر زیاد شود که تلمبه داغ شده از کار بیفتد و حتی منفجر شود.
شیر تخلیه:
شیر تخلیه که بیشتر در دیگهای بخار تعبیه می شوند ودرپایین ترین قسمت دیگ نصب می شوند و درصورت لزوم با استفاده از آن٬ رسوب و جرم و دیگر ناخالصی هایی که ته نشین می شوند٬ تخلیه می کنند.
شیر سه راهه دستی(Cross Globe Valves):
هدف از کاربرد این نوع شیرها٬ کنترل کردن درجه حرارت سیال خروجی از سیر سه راهه مخلوط کننده است.
این شیر همواره دو راه را به هم مرتبط می کند. این شیر می تواند در یک مسیر اصلی نصب شود و طرف سوم آن به یک انشعاب وصل گردد و توسط آن می توان میزان عبور آب به انشعاب را تنظیم کرد. عملکرد شیرهای سه راه مخلوط کننده٬ دوجریان با یکدیگر مخلوط می شوند و یک جریان مشترک را به وجود می آورند.
درحالی که در شیرهای سه راهه تقسیم کننده یا کنار گذر جریان٬ برای کنترل کردن درجه حرارت٬ یک جریان سیال به دو قسمت تقسیم می گردد.
در برخی از کاربری ها(مثلا کنترل کردن برج خنک کن) باید در عوض شیر مخلوط کننده٬ از شیر کنار گذر یا تقسیم کننده استفاده شود.
شیرشلنگی
این شیرها برای آبیاری باغچه و فضای سبز به کار می رود و در قطرهای ۱/۲٬ ۳/۴٬ ۱ اینچ ساخته می شود.
شیر آبنما( Water Gauge Valve ):
این شیرها در آبنماهای شیشه ای برای قطع و وصل ارتباط آب و آبنما به کار می روند.
شیرهای خاص( Special Purpose Valves ):
در برخی از کاربری ها٬ از شیرهای خاص استفاده می شود٬
مثلا چهارراهه برای گردش آب در حلقه دیگ٬ یک نوع از شیرهای چهارراهه نیز به عنوان شیر تبدیل وضعیت در سیستم سرمایش به کاربرده می شود.
با استفاده از نوع شیر در سیستم های پمپ حرارتی٬ نقش تبخیر کننده(Evaporator) با چگالنده (Condenser) تعویض می گردد.
شیرهای شناور نوع دیگری از شیرهای خاص هستند که برای تغذیه آب به یک مخزن با یک منبع و یا در موارد خاص به عنوان شیر تغذیه دیگ به کار برده می شوند.
شیرهای پروانه ای
شیر پروانه ای چدنی معمولا در دو نوع چدن داکتیل و چدن خاکستری تولید می شود. این نوع شیرفلکه در انواع مختلف اعم از چدن ، فولاد ، استنلیس استیل و پلیمری ساخته می شوند و بسته به نوع سیالی که قرار است از آن عبور کند مورد استفاده قرار می گیرد.
دیسک شیر پروانه ای که از اهمیت ویژه ای برخوردار است می تواند از جنس کروم ، استیل ۳۱۶، استیل ۳۰۴ و یا … باشد که براساس نوع کاربرد، ساخته می شود. شیر پروانه ای از بخش های متعددی همچون بدنه، دیسک، لاینر و عملگر که ممکن است دستی، هیدرو لیکی و یا پنوماتیکی باشد تشکیل شده است.
بین بدنه و دیسک از یک لاستیکی جهت آب بندی بهتر استفاده می شود. این نوع لاستیکی میتواند EPDM یا NBR و یا … باشد که بسته به نوع سیال کاری بر روی شیرفلکه قرار می گیرد.
معمولا برای چرخش دیسکی که در ساخت شیر پروانه ای بکار رفته است از یک اهرم استفاده می شود.
با چرخش این اهرم بدلیل ارتباطی که بین اهرم و دیسک استیل وجود دارد، شیرفلکه باز شده و جریان برقرار می گردد. البته در سایزهای بزرگ به جای اهرم از گیربکس استفاده می کنند.
در برخی موارد هم از عملگرهای برقی بهره برده می شود. شیر پروانه ای بر روی خطوط انتقال گاز و مایع در فشار های کم و جریان های Slurry مورد استفاده قرار می گیرد.
گستره کاربرد شیر پروانه ای
پالایشگاهها، مجتمع های پتروشیمی، کارخانجات مختلف صنعتی، تاسیسات و …
استفاده از شیرهای ویفری برای آب سرد، آب گرم، اسیدها و بازها و خطوط هوا و بسیاری دیگر از سیالات مناسب است.
این محصول برای جایگزینی برخی شیرهای استیل و نیز برخی شیرهایی که به تعداد زیاد نیاز به تعویض قطعه یدکی دارند جایگزین مناسبی است.
استفاده از این نوع شیر برای موتورخانه های ساختمانی و صنعتی توصیه میگردد، چرا که برای جریان آب با دمای بالا مناسب است و نسبت به مدل کشویی حجم کمتری را اشغال میکند و قیمت پایین تری دارد. از این شیر به منظور قطع وصل یا کنترل جریان سیال استفاده می گردد.
در صورتیکه سیال آب باشد تا دمای ۸۰ درجه سانتی گراد و سرعت عبوری حداکثر باشد می توانید از این شیرها استفاده نمایید.
شیر پروانه ای ویفری برای موتورخانه های خانگی و صنعتی در سایزهای مختلف از ۲ اینچ به بالا و در خطوط آب گرم و سرد مناسب است و پیشنهاد میگردد.
برای خطوط آب گرم لاستیک شیرها از نوع EPDM توصیه میشود. لازم به ذکر است که استفاده از این شیرها به جای شیرهای کشویی در موتوخانه ها موجب کاهش اندازه موتورخانه و نیز کاهش هزینه ها میگردد.
مکانیزم داخلی شیر پروانه ای بی فلنج:
شیر پروانه ای بی فلنج با چرخش دسته در جهت موافق عقربه ساعت، پروانه که به محور متصل شده در موقعیت باز، کاملا در وسط قرار میگیرد و بهترین شرایط را برای عبور جریان با کمترین افت فشار فراهم میکند. با حرکت دسته در جهت خلاف عقربه ساعت پروانه در موقعیت بسته قرار میگیرد و یک آب بندی کامل را ایجاد میکند.
مزایای شیر پروانه ای بدون فلنج:
قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی
ایجاد افت فشار با مقدار کم
آببندی از هر دو سمت پروانه به خوبی انجام می پذیرد.
لاستیک آببندی داخل بدنه به آسانی قابل استفاده می باشد .
امکان نصب شیر در تمامی حالت ها (عمودی افقی مایل ) وجود دارد.
به منظور قطع و وصل و همچنین کنترل جریان سیال مناسب است
برای دریافت لیست قیمت انواع شیرالات برنجی از طریق واتس اپ سایت پیغام دهید
شیرهای کنترل و ایمنی
براساس تعریف ثبت شده در استاندارد ISA-S75.05 شیر کنترل (CONTROL VALVE) ابزاری است که با اعمال نیرویی غیر از نیروی دست عمل میکند. شیر کنترل به تنظیم میزان جریان سیال در یک سیستم کنترل فرایندی میپردازد، شیر کنترل شامل یک شیر می باشد که به یک مکانیزم محرکه، که توانایی تغییر عامل کنترل کننده سیال را دارد وصل است.
این تغییری که شیرهای کنترل هیدرولیکی ایجاد میکنند براساس سیگنالی است که این شیرها از سیستم کنترل دریافت میکند. شیر وسیله ای است که درکنترل کردن جریان و فشار سیالات استفاده میشود.
موضع شیر: تعیین کننده حالت یا وضعیت شیر است، بطور مثال موضع باز یا موضع بسته
موضع سوئیچی شیر: هر شیر توسط قسمت متحرکی مثل فنر موضع معینی به خود میگیرد، مثلا باز یا بسته. هر موضع سوئیچ شده بوسیله یک مربع نشان داده میشود.
مربعهایی که در کنار هم قرار گرفته اند، نشانگر تعداد موضعهای سوئیچی شیر ذکرشده هستند. به عنوان مثال دو مربع یعنی دو موضع سوئیچی جهت جریان در داخل مربعها تعیین میشوند.
شیرها توسط انواع مکانیزمهای دستی، برقی، مکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی تحریک میشوند.
طبقه بندی شیرها از نظر نوع عملکرد:
شیر کنترل مسیر(دایرکشنال )
شیرکنترل فشار ( پرشر کنترل )
شیرکنترل دبی (فلو کنترل )
طبقه بندی شیرها از نظر نوع تحریک:
شیر دستی
شیر فشار سیال (هیدرولیکی- نیوماتیکی)
شیر مکانیکی
شیر برقی
به طور کلی شیرهای کنترل و ایمنی تجهیزاتی برای مهار جریان و فشار سیالات هستند.
اصولا شیرهای کنترل و ایمنی در مواردی به کار می روند که در جریان سیال (اعم از مایع و گاز) اختلاف فشار داشته باشد.
وظایف اصلی شیرهای کنترل و ایمنی عبارتند از:
قطع و وصل کامل جریان
جلوگیری از بازگشت مایعات و گازهای عبور کرده
تنظیم عبور مقدار مورد نیاز مایعات و گازها
تنظیم و کنترل مقدار و فشار مایعات و گازها
کنترل و ایمن نگه داشتن دستگاه های تحت فشار
برای انتخاب شیرهای کنترل و ایمنی علاوه بر توجه به نوع شیر موردنیاز (که در ادامه به انواع مهم ترین آنها اشاره شده است) لازم است به سایز٬ نوع اتصال (دنده ای یا فلنجی) ٬ دمای کار٬ فشار کار٬ نوع سیال عبوری٬ نوع فرمان پذیری و عملکرد٬ جنس بدنه٬ برند محصول و … توجه فرمایید.
شیر فلکه های دیافراگمی
شیرفلکه پرده ای یا دیافراگمی ساختمان ساده و جالبی دارد .شیرفلکه های دیافراگمی از سه قسمت مهم تشکیل شده اند:
بدنه (body) ، دیافراگم (diaphragm) ، و سرپوش (bonnet).
دیافراگم از پرده لاستیکی تقویت شده یا جنس قابل ارتجاع دیگر ساخته شده که با حرکت دسته شیر پرده قابل ارتجاع بالا و پایین شده و مجرای عبور سیال را کم و زیاد و در نتیجه مقدار سیال را کنترل می نماید.
دیافراگم محتوای شیر را از مکانیسم باز و بستن آن جدا می کند لذا احتیاج به وسائل آب بندی ندارد.
در صورتی که مواد از اطراف شیر بیرون بریزد نشان سوراخ بودن پرده دیافراگم می باشد که باید تعویض شود از این نوع شیرفلکه برای کنترل مواد خورنده مثل اسیدها استفاده می گردد.
باید توجه داشت که بکار بردن شیر فلکه دیافراگمی برای مواقعی که درجه حرارت زیاد باشد بی فایده خواهد بود زیرا در درجه حرارت زیاد دیافراگم ذوب می شود. از شیرفلکه های دیافراگمیفقط در فشارها و درجه حرارت پایین استفاده می شود.
شیر فلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی
شیرهای پنوماتیک
شیرهای کنترلی نیاز به یک محرک خاص جهت شروع فعالیت خود دارند. برخی با محرک های برقی و یا هیدرولیکی کار می کنند، برخی نیز با محرک های پنوماتیک کار می کنند، که بیش از سایر شیرها در خط لوله های آب یا گاز مورد استفاده قرار می گیرند.
شیرهای پنوماتیک ممکن است در حالت کاملاً باز و یا حالت کاملاً بسته قرار گیرند یا در مدل های مختلف ممکن است در حالت های دیگری که بر روی آنها تعریف شده باشد قرار گیرند.
ساختمان کلی شیرهای پنوماتیک بشرح زیر است:
مدار فرمان
پوزیشنر (که حالت شیر و میزان عبور سیال را تنظیم می کند)
مولد نیروی پنوماتیک
شیر مکانیکال (که معمولا از نوع توپی یا پروانه ای است)
شیرهای پنوماتیک یک مدت زمانی را برای باز و بسته شدن نیاز دارند همچنین برخی بصورت تک ضرب و برخی بصورت تدریجی عمل می کنند .
مدت زمانی که شیرهای پنوماتیک برای باز و بسته شدن نیاز دارند باید در طراحی لوله ها مورد توجه و محاسبه قرار گیرد.
شیر فشار شکن
شیر فشار شکن یا شیر تنظیم کننده فشار٬ به طور معمول نزدیک کنتور آب ساختمان ها بعد از انشعاب از لوله اصلی آب شهر نصب می شود تا فشارهای زیاد و تغییرات فشار آب شهر را تقلیل دهد.
این شیر را می توان یک وسیله تمام خود کار خواند٬ زیرا برای انجام تغییرات و تقلیل فشار دارای ساختمانی مخصوص است که این عمل را بدون انتقال انرژی انجام می دهد. این شیرها یک پیچ مخصوص تنظیم فشار دارند که به وسیله آن فشار خروجی شیر تنظیم می گردد.
شیرهای پروانه ای ( butterfly valves ):
شیرهای پروانه ای یکی از ساده ترین شیرهایی است که کاربرد آن ها در واحدهای نفت و پتروشیمی متداول می باشد.
ساختمان آنها تشکیل شده از یک بدنه معمولی و یک صفحه مدور که تقریبا در وسط قرار دارد. این صفحه حول میله ای در حدود 90 درجه می گردد و بوسیله اهرمی به قسمت حرکت دهنده شیر وصل می باشد. این محرک می تواند دستی یا بوسیله فشار هوا و یا برق باشد.
شیرهای پروانه ای کوچک را در اندازه های 4 اینچ الی 24 اینچ می سازند تعمیرات آنها ساده است ولی باید مرتبا گریسکاری شوند. بعضی از آنها را در موارد خاصی بوسیله فلکه دستی که به میله گرداننده صفحه وصل می باشد و مکانیزم آن در یک جعبه چرخ دنده قرار دارد مجهز می کنند.
مزایای کاربردی شیرهای پروانه ای به دلایل زیر می باشد
آسانی کاربرد، نداشتن قطعات لغزنده و کشویی، کاهش افت فشار، قابلیت کنترل، ارزانی و سبک بودن، عدم ترکیب جنس ساخته شده صفحه با فرآورده های عبور کننده اعم از شیمیایی یا پتروشیمی
موارد استفاده از شیرهای پروانه ای عبارتند از:
ایستگاه نیروی حرارتی
ایستگاه نیروی هیدروالکتریکی
صنایع به خصوص نفت و گاز
لوله کشی آب و فاضلاب
شیر فلکه برنجی شیر فلکه برنجی شیر فلکه برنجی شیر فلکه برنجی شیر فلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی قیمت شیرفلکه برنجی
شیرهای اطمینان
از تجهیزات ویژه ای که یک واحد را درمقابل افزایش ناگهانی فشار ایمن می سازد شیر اطمینان است. شیر اطمینان به عنوان وسیله ای مناسب جهت جلوگیری از ازدیاد فشار ناگهانی در موتورخانه ها،کارخانه ها و بطور کلی انواع واحدهای صنعتی و برای انواع سیالات مختلف از قبیل گاز، بخار، آب و یا هوای فشرده استفاده می گردد.
محدودیت فشار در اینگونه کاربردها معمولا ناشی از فشار قابل تحمل تجهیزات، لوله ها و دستگاه ها و یا محصولات تولیدی و همچنین مسائل مرتبط با حفظ ایمنی افراد می باشد که اصطلاحا به محدوده فشار کارکرد امن (safe operating limits for pressure) و یا SOL/P معروف است.
برای گازها ، هوا ، بخار و غیره (به استثنای مایع ) بکار برده می شوند شیرهای اطمینان به طور خودکار از افزایش غیر مجاز فشار نسبت به اندازه فشار تعریف شده و مجاز بر روی مخازن تحت فشار و سیستم لوله کشی جلوگیری می کنند .
شیرهای ایمنی نیز بطور خودکار از افزایش بیش از حد فشار گاز و مایع جلوگیری می نمایند بعبارت دیگر در مواقع لزوم مقدار لازم گاز، بخار، آب یا هوا را تخلیه می نمایند تا فشار دستگاه به اندازه مجاز برسد.
شیرهای اطمینان بر سه نوع تقسیم می شوند
شیراطمینان با فنرشیر اطمینان وزنه ای
شیر اطمینان با فنر و دیاگرام
شیرهای اطمینان طوری به نحوی می گردند که در فشار معینی باز شوند، این شیرها به سه نوع مشخص می شوند:
شیرهای اطمینانی که روی منابع، مخازن و دستگاه های محتوی گاز نصب می شوند و بنام safety valve نامیده می شوند.
شیرهای اطمینانی که روی منابع و دستگاه های محتوی مایع نصب می شوند بنام relief valve نامیده می شوند.
شیرهایی که بر روی منابع و دستگاه های محتوی گاز و مایع نصب می شوند و بنام safety relief valve نامیده می شوند.
انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی انواع شیرفلکه برنجی